Kennel Tallpeak
Mrs. Sanna Törnroos (FCI approved judge for breeds from FCI group 6)

Höltäntie 213B
19410 Pertunmaa
Finland
p. +358(0)400-759 037
tallpeak@suomi24.fi
Facebook-ryhmämme on kaikille avoin!

Kennelnimeni Tallpeak myönnettiin minulle vuonna 2000, jolloin syntyi myös ensimmäinen Tallpeak- dalmatiankoirapentue. Harrastamani rodut ovat dalmatiankoira, beagle, pointteri ja harmaa norjanhirvikoira. Ensimmäinen beaglepentue syntyi vuonna 2006. Koirieni kanssa harrastan pääasiassa näyttelyitä ja olemmekin kiertäneet näyttelykehiä Suomen lisäksi 10 eri maassa. Lisäksi koirien kanssa harrastellaan tokoilua kotitarpeiksi, mejää ja tietysti päivittäistä lenkkeilyä ja metsäilyä. Ulkomuototuomariksi dalmatiankoirille valmistuin vuonna 2018. Kotonani asuvat Skottis dalmis ja poikansa Nasse. Lisäksi joukkoomme liittyi pointteri-poika Tenho keväällä 2012 ja hirvikoira Taru kesällä 2015. Beaglevahvistuksena laumassamme on nuori tyttönen kutsumanimeltään Laa-Laa. Asumme idyllisesti maaseudulla hyvien kulkuyhteyksien varrella Pertunmaalla, jossa koiramme pääsevät päivittäin ulkoilemaan lähimetsissä. Tavoitteenani koirankasvatuksessa on laatu ennemmin kuin määrä ja johtavana ajatuksena on harrastamieni rotujen ainutlaatuisten luonteiden ja rodunomaisten erityispiirteiden vaaliminen. Olen Suomen Kennelliitto ry: jäsen ja allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen, olen myös Kennelliiton valtuuttama tunnistusmerkitsijä (mikrosiru) lisäksi olen jäsenenä Dalmatiankoirat- Dalmatinerna ry:ssä, Suomen Koirankasvattajat ry:ssä, Beagleharrastajat ry:ssä, Suomen Harmaahirvikoirajärjestössä, Yliopistollisen eläinsairaalan ystävät ry:ssä sekä Kokonaisvaltainen koiranjalostus HETI Ry:ssä. Tällä hetkellä toimin rotujärjestömme Dalmatiankoirat ry:n puheenjohtajana sekä valtuustoedustajana Suomen Kennelliiton valtuustossa. Lisäksi olen pätevoitynyt ulkomuototuomariksi omille roduilleni dalmatiankoiralle ja beaglelle, sekä melkein koko FCI roturyhmälle 6 (ajavat ja jäljestävät koirat).

Sijoituksessa tai osaomistuksessa minulla on useita koiria, sekä uroksia, että narttuja. Uskon vakaasti siihen, että jokainen koira ( myös jalostuskoira) ansaitsee päivittäisiä aktiviteetteja ja yksilöllistä huomiota. Tästä syystä olen pyrkinyt rajoittamaan kotona olevien koirien määrän sellaiseksi, että pystyn niille tarjoamaan riittävästi virikkeitä päivittäin.

Kasvatustoimintamme

Mikäli olet kiinnostunut pennuistamme, ota rohkeasti yhteyttä. Kerron mielelläni myös tulevista suunnitelmistamme. Arvostamme hyvissä ajoin yhteyttä ottaneita, pennunhankintaa perusteellisesti harkinneita, koteja. Meiltä pentua ei voi kuitenkaan sitovasti varata ennenkuin ne ovat syntyneet tai edes sen jälkeen kun ne ovat syntyneet vaan vasta kun tiedämme millaisia pentuja meillä on. Varausmaksun voi maksaa vasta seuraavana päivänä siitä kun on käynyt tutustumassa pentuihin. Haluan, että pennunostaja tapaa pennut ja niiden emän ja näkee millaisissa olosuhteissa pennut kasvavat. Haluan myös pennunostajan tapaavan minut ja toteavan, että olen sellainen kasvattaja. jolta pennun haluaa ostaa ja jonka kokemukseen/neuvoihin luottaa. Oma käsitykseni on, ettei varsinkaan ensikertalaisen koiranhankkijan pitäisi pennun hankintapäätöstä muussa järjestyksessä missään nimessä tehdäkään. Kaikkea pitää voida kysyä ja pennuista pitää tykätä ja kasvattajaan pitää pystyä luottamaan. Samoin minä haluan tavata ihmiset, jotka haluavat kasvattamalleni koiralle tarjota kodin. Meillä ei kasvateta koiria ”näyttöön tai käyttöön” vaan perheenjäseniksi ja seurakoiriksi; minulle on tärkeää, että ne menevät harkituiksi perheenjäseniksi mielellään kerralla siihen kotiin missä saavat loppuelämänsä viettää. Hyviä koiria hyviin koteihin!