s. 10.6.2010
i. C.I.E US RKF RU MVA BALTV-07-08 PMV-07 V-08-09 HeW-10-13 EEV-08-11 LVV-08 LTV-09 BALTVV-13 HeVW-13 EEVV-14 VV-14 SEVV-14 EEVV-15 BALTVV-15 RIGAVW-15 HeVW-15 VV-15 TLNVW-17 TLNW-17 Scentini The Aviator
e. Tallpeak Burberry

Nimi
urosTallpeak Electric "Mooses"
urosTallpeak Entertainer "Armas"
urosTallpeak E-Type "Jetro"
urosTallpeak Elegance "Vicky"

PENTUPÄIVÄKIRJA
Harmillisesti kuvat ovat kadonneet bittiavaruuteen, katsotaan löydämmekö niitä vielä jostain.

13.8.2010
Kaikki pennut ovat löytäneet oman kotinsa.

  • Hassesta tuli oikealta nimeltään Tallpeak E-type ja kutsumanimeltään Jetro, Jetro asustelee Espoossa.
  • Mooses eli Tallpeak Electric muutti Hyvinkäälle ja on edelleen Mooses ja omaa terveen ruokahalun…
  • Puppe muutti nimensä muotoon Armas, virallisemmin Tallpeak Entertainer ja oma koti löytyi Oulusta.
  • Suvista tuli lopulta Vicky eli Tallpeak Elegance ja asuinpaikkana Turku.

1.8.2010
Tänään pennuilla on eläinlääkärintarkastus ja ensi viikolla ne saavat niskaansa mikrosirut. Ensi viikolla ensimmäiset pennut pääsevät muuttamaan omiin koteihinsa opettelemaan elämistä omien ihmistensä kanssa!

27.7.2010
Pentujen persoonallisuudet tulevat yhä selkeämmäksi ja todella nopeasti kuluvat päivät niiden touhuamista seuratessa. Ilmat ovat ehkä turhankin lämpimät ja keskipäivällä pennut viettävät melkoista siestaa kun eivät jaksa juuri evääkään väräyttää. Sen sijaan aamulla ja iltasella pihalla olevassa pentuaitauksessa on käynnissä melkoinen ralli ja metelikin välillä kuuluu varmasti naapuriin asti kun hepuli ja iltavilli ovat ohjelmassa. Kiri-äiti jatkaa edlleen valitsemallaan supermamman uralla, se edelleen urhoollisesti imettää karmean terävät naskalihampaat omaavia lapsosiaan eikä toistaiseksi viitsi niille mistään asiasta kiukustua. Muutenkin Kiri viihtyy meillä mainiosti, sen aamu alkaa pihalla vietetyillä päiväunilla Tangon beaglemaisessa seurassa ja päivällä taas on ohjelmassa hurjaa painia ja kilpajuoksua Skottiksen kanssa. Myös pentujen kanssa Kiri jaksaa väsymättä leikkiä ja touhuta. Pentuja on käynyt ihastelemassa koko joukko mukavia ihmisiä ja kaikkiin ihmisiin nämä pikkutyypit suhtautuvat varsin innostuneesti. Koska suunnitelmilla on luonnollisestikin välillä taipunusta muuttua matkan varrella niin voi olla, että joku pentu vielä olisi vailla sitää omaa hyvää kotia. Ota siis rohkeasti yhteyttä jos olet kiinnostunut!

20.7.2010
Pentueen viralliset poseeraukset, kuvissa ikää rapiat 5 viikkoa. Luonteenpiirteet alkavat erottua pennuissa yhä enemmän ja sitä myötä käsitys siitä, että millainen koti sopisi itse kullekin pentuselle… Oma suosikkikin on hyvin vahvasti porukasta löytynyt, nyt vaan jännitetään, että missä vaiheessa voidaan olla varma poikien kivesten laskeutumisesta.

15.7.2010 
Aika kuluu kuin siivillä pentujen kanssa touhutessa ja kuulumisten päivittäminen meinaa jäädä vähälle. Pennut kehittyvät todella hyvää vauhtia ja oppivat joka päivä uusia taitoja. Helteet ovat hieman olleet pientenkin riesana ja joka päivä ei olla edes päästy pihalle kun kuumuus on ollut niin mahdoton. Vauhtia on jo melkoisesti pentusten meiningissä ja  välillä sitä meteliäkin. Kiri-äiti on erinomaisen hyvä ja kärsivällinen mamma edelleen ja jaksaa loputtomasti leikkiä pienten kanssa ja antaa edelleen pentujen imeä, vaikka neulanterävät naskalihampaat varmasti tuntuvat jo aika epämiellyttäviltä… Pennuilla on käynyt paljon vieraita tutustumassa pieniin niibles-koirien alkuihin ja kaikki on kyllä hurmattu sillä taatulla charmilla, mitä vain pienillä pennuilla on. Erilaiset persoonallisuudet ja ulkonäöllisetkin erot alkavat pikkuhiljaa erottua pennuista, kohtapuoliin olisi aika löytää sopivat kodit jokaiselle.  Pikkuhiljaa alkaa syntyä varmuus siitä, että millaiseen kotiin kukakin pentu olisi halukas muuttamaan.

6.7.2010
Ensimmäiset poseerauskuvat pentusista, kuvissa esiintyy poikakolmikko ja ikää kuvissa 3,5 viikkoa.

4.7.2010 
Pennut ovat aloitelleet kiinteään ruokaan totuttelua ja käyneet ensivisiitillä helteisessä ulkoilmassa. Sunnuntaipäivä kului pentujen piha-aitausta pystyttäessa, kunhan ikää tulee vielä hieman lisää niin pennelit pääsevät kirmailemaan yhdessä ulkosalle.

1.7.2010
Pennut ovat täyttäneet tänään kolme viikkoa ja kaikki on edelleen mennyt niiden kanssa hyvin. Kirin lääkekuuri ei sekoittanut pentujen vatsaa ja niinpä kaikki on taas varsin hyvin. Pennut ovat käyneet säännöllisesti manikyyrissä ja tänään oli ohjelmassa ensimmäinen matokuuri, sekin oli näiden ahmattien mielestä hyvää! Pennuilla on silmät auki, ne osaavat jo istua ja haukkua ja välillä mennään ympäri pentuaitausta ihan kävelyaskelia ottaen. Ensi viikolla toivottavasti ilmat sallivat pentujen jo tutustua ulkoiluun ja silloin niihin pääsee tutustumaan kaikki halukkaat!

22.6.2010 
Kiri kävi tänään eläinlääkärillä ultrassa, jossa todettiin mahdollinen kohtutulehduksen alku. Ilmeisesti osa istukkaa on jäänyt synnytyksessä kohtuun. Mitään vuotoa tai oireita ei onneksi ehtinyt tulemaan, sillä terävänenäinen Tango ”diagnosoi” jotain olevan pielessä ja sen johdosta osasin samantien varata Kirille ajan lekurille. Hoitona hormooneja jotka saavat kohdun supistumaan ja antibiootteja poistamaan pöpöjä. Pennut kasvavat ja voivat paksusti, maitoa tuntuu riittävän  vaikka isommallekin pataljoonalle!

17.6.2010 
Pennut kasvavat huikeaa vauhtia, itse asiassa tarkoitus ei kai olisi kolminkertaistaa painoaan viikossa… Varsinkin Mooses on kunnostautunut maitobaarin kanta-asiakkaana ja välillä meinaa jopa olla ylensyönnistä seuraavaa vatsan löysyyttä olla vaivana. Aito beagle siis jo viikon ikäisenä! Pennuilla on nyt työnimet, mistä ne tunnistaa Mooses, Hasse, Puppe ja Suvi. Oikeat nimet ovat jo aika pitkällä mietintävaiheessa…

13.6.2010 
Pennut kasvavat hyvin ja kaikki ovat varsin toimeliaita. Kirillä sen sijaan on ollut aika lailla lentokakka meininkiä, johtuen todennäköisesti synnytyksen yhteydessä syödyistä jälkeisistä. Toivottavasti saadaan mamman maha pikapuoliin kuntoon niin yöaikaan pystytään keskittymään taas nukkumiseen. Pientä nisätulehdustakin meinasi ensimmäisinä päivinä kehittyä kun lapsille eivät kaikki hanat tuntuneet kelpaavan vai liekö maitoa oli tarjolla yli tarpeen. No, olipahan hyötyä opiskeluvuosina kertyneestä erilaisten eläinten lypsykokemuksesta ja saatiin kotikonstein tissit tyhjäksi ja nyt näyttää siltä osin taas paremmalta. Ensimmäiset kuvat E-pennuista ovat nyt tässä, ensimmäiset päivät kuluvat syödessä, nukkuessa ja mönkiessä pitkin pentuaitausta.

Puppies are doing well,  Kiri in the other hand has some diarrhea and beginning of  mastitis, but I think we got that sorted out. Here are the first pictures of the puppies.

10.6.2010
Täysin käsikirjoituksen mukaan Kirin synnytys käynnistyi ja pentuset tupsahtivat hyvässä järjestyksessä maailmaan juuri laskettuna päivänä. Synnytys kesti aika pitkään ja Kiri sai tehdä töitä tosissaan, jotta sai kaikki pennut hyvässä kunnossa maailmaan. Loppu hyvin, kaikki hyvin eli sekä äiti, että pesue voivat hyvin. Kolme poikaa ja yksi tyttö ovat kaikki kolmivärisiä ja varsin tomeria tapauksia. Kuvia lapsukaisista pyritään ottamaan pikaisesti, tällä hetkellä möngerryksen tahti on sen verran kovaa, ettei kamera pysy perässä!

The puppies are here! Three boys and one girl as well as the mother are doing well. All puppies are tricolor.

62 vuorokautta tiineyttä takana ja maha on jo hieman hankala.

6.6.2010 
Kiri muutti tänään meille ja nyt kaikki on valmiina pentujen tulla. Tuleva äiti on vielä varsin rauhallinen ja osallistuu mielellään kaikkeen touhuun poikien kanssa. Lenkiltä toimme sen kylläkin takaisin aika alkuvaiheessa sillä pelkkä ison mahan kantaminen on taatusti aika raskasta touhua…

Kiri moved to live with us and is going to have the puppies here. 

5.6.2010 
Kirin pentuhuoneen sisustaminen on alkanut, siirrän aina omat tavarani pois makuuhuoneestani ja rakennan sinne pentuaitauksen. Makuuhuoneen ovelle tulee portti, jotta huone on tulevalle emälle turvallisen tuntuinen paikka, minne muut koirat eivät pääse. Äitikoirat saavat hengailla meidän muiden kanssa oman jaksamisen ja haluamisensa mukaan, jos ne eivät enää halua toisten koirien parissa olla niin makuuhuoneen portin takaa on kuitenkin suora näkymä ”pelipaikoille” eli keittiöön ja olohuoneeseen.

20.5.2010
Kiri voi hyvin paksusti eli pentusia on todellakin tulossa. Tuleva äiti ottaa odotuksen hyvin rauhallisesti eikä mitään tavallisesta poikkeavaa ole ollut. Vatsa sen sijaan on jo melkoisen kiitettävän kokoinen…

Kiri is getting bigger and bigger, so definetly we are going to have puppies!

Tässä kuvassa Kiri ja sulhasensa 10.4.2010

10.4.2010 
Tänään Kiri saatiin melkoisten järjestelyiden jälkeen ”häämatkalle” kohti Mäntsälää. Onneksi löytyy ihania ystäviä, jotka ovat valmiita auttamaan kun kaikki tuntuu menevän mönkään aikataulujen yhteensopimattomuuden vuoksi.  Näin ollen siis Kiri tuli aamulla omistajansa kanssa Espooseen ja sillä välin kun kotijoukot lyläilivät sukulaisissa niin Kiri lähti matkaan tehotiimimme kanssa. Ensiksi suuntana oli Vantaalla sijaitseva opaskoirakoulu, jossa oli valmiiksi pakattuna nestetyppitankki Kirille sulhaseksi. Samaisessa tankissa matkasi Mäntsälään myös hieman karvaisemman rodun siemeniä, joten taatakseen minulle mielenrauhan oli eläinlääkäri lähettänyt papereiden mukana ”todisteena” myös yhden siemennykseen käytetyistä oljista (säiliö, johon siemenet pakataan pakastuksen yhteydessä), jotta voin nukkua yöni rauhassa miettimättä, että kuinka karvaisia pentuja olemme odottamassa. Kirin kuljetus- ja huoltotiimiä oli matkalla hieman naurattanut kun takapenkillä istuivat turvavöissä sekä morsian että toisessa päässä penkkiä ”sulhanen” eli nestetyppitankki. Varsin romanttiset tunnelmat siis! Mäntsälässä Kiriltä otettiin ensimmäisenä uusi progesteronitesti, jonka tuloksia saimme odottaa pari tuntia. Kun tulos lopulta paljastui pääsi ilo ylimmilleen; arvo oli 18,3 eli juurikaan paremmin ei ajoitus olisi voinut osua kohdalleen! Ennuste on siis erinomainen siitä, että kesäkuun alussa saamme pieniä beaglenpentusia iloksemme! Kiitokset Mäntsälän eläinlääkäriasemalle ja erityisesti Dahlbomin Merjalle taas kerran erinomaisesta palvelusta ja joustamisesta, nämä siemmenykset kun on mahdotonta suunnitella aikataulujen osalta onnistuneesti etukäteen.  Mahdottoman suuret kiitokset kuuluvat Kirin omistajalle Jessicalle, kuljetuspalvelullemme Tapsalle sekä kenneltytölle Maarikalle, ilman teitä tämä ei olisi onnistunut! Tapsa ja Maarika varmaan arvaavat, että nimikkopentujahan sieltä on tulossa jos kaikki menee hyvin…

Today Kiri has been inseminated, the progesterone today was 18,3 so the prognoses for the pregnancy is excellent!

9.4.2010
Kirin progesteronitestien tulokset saivat aikaan melkoisen hulabaloon; arvo oli jo torstaina 8,2 vaikka laskujemme mukaan olisi vasta juoksupäivä 10 ja yleensä siinä vaiheessa ei ole aika edes normaaliastutukselle saatika, että oltaisiin näin lähellä oikeaa aikaa pakastesiemennykselle. Jostain syystä Kirin juoksu siis etenee tavallista nopeampaa tahtia ja huomenna lauantaina olisi siis mahdollisesti se h-hetki, jolloin toimenpide on tehtävä jos mielitään saada pentuja. Käytännössähän on osuttava oikeaan aikaan puolen vuorokauden tarkkuudella, jos mielitään saada pentuja aikaiseksi! Alustavasti olin varautunut siihen, että ehtisimme vielä ottamaan muutamat proge-testit ja tositoimet olisivat vuorossa ensi viikon lopulla, toisin kuitenkin kävi… Tilanteeseen tuo oman vaikeusasteen myös seuraava yhtälö: 1. Kiri asuu Salossa 2. Pakaste on haettava opaskoirakoululta Vantaalta 3. Siemennys tehdään Mäntsälässä, jossa ei ollut yhtään vapaata aikaa lauantaille 3. kasvattaja itse on töissä klo11-17 Turussa, tätä työkeikkaa ei pysty tässä vaiheessa perumaan jne.jne…. eli siis jos jonkinmoisia järjestelyjä on yritetty melkoisella vauhdilla ja mielikuvituksella saada tehtyä tämän perjantai-illan aikana, jotta Kiri ja nestetyppitankki saadaan romanttisesti kohtaamaan Mäntsälän idyllisissä maisemissa oikeaan aikaan. Kiitokset jo etukäteen kaikille hässäkkään osallistuneille, ja peukut pystyyn onnistumisen puolesta!

8.4.2010 
Kiri  kävi ensimmäisessa progesteronitestissä Halikossa. Huomenna saamme tulokset ja pääsemme tekemään suunnitelmia jatkon suhteen.

29.3.2010 
Kirin juoksu on alkanut. Järjestelyt on siis saatu käyntiin siemennystä varten, ensimmäiseen progesteronitestiin Kiri menee ensi viikolla.  Pakastesiemennyksessä oikean ajankohdan määrittäminen on erittäin tärkeää ja sitä pystytään kartoittamaan nartun verestä tehtävän progesteronimäärityksen avulla.

Kiri is now in season, she will have her first progesterone test next week, we need to be sure of the right time as we are using frozen seamen.

Maaliskuu 2010
Odottelemme Kirin juoksun alkamista. Kiri tullaan keinosiementämään pakastespermalla, koska tulevan pentueen isä Jett on kesään saakka kilpailemassa itäisessä naapurimaassamme.