s. 5.11.2012
i. US MVA K-Run Windkist Rustic Ridge
e. Tallpeak Donna Summer

Nimi
urosTallpeak Hey Ho Let's Go "Urpå"
urosTallpeak Hippopotamus "Sisu"
urosTallpeak Homemade Design
urosTallpeak Hound Of Music "Samu"
narttuTallpeak Holly Hunter "Penny"
narttuTallpeak Hunny Bunny "Pamela"

PENTUPÄIVÄKIRJA

H-pentujen uusimmat kuulumiset kuvien muodossa:

Ja kivasti heillä kaikilla menee omissa kodeissaan…

4.1.2012
Kaikki H-pentuset ovat löytäneet omat kotinsa. Kiitokset kaikille kiinnostuneille yhteydenotoistanne. Tässä ovat H-pentuset perheineen:

Tallpeak Hippopotamus oli pesueen rauhallisin ja leppoisin poika. Se sai lopulliseksi nimekseen Sisu ja muutti Lahteen Salomaan perheen lemmikiksi.

Tallpeak Homemade Design pakkasi matkalaukkunsa kohti Kankaanpäätä, jossa omistaja Katrin lisäksi ohjelmaa järjestää ”isovelikoira” Osku.

Tallpeak Holly Hunter tottelee (toivottavasti) nyt nimeä Penny ja asustelee Kouvolassa Hannan ja Ismon kodissa.

Tehokolmikko Hunny Bunny, Hey Ho Let´s Go ja Hound Of Music jäivät kaikki yhteisomistukseen kasvattajan kanssa ja kukin niistä pääsi ilahduttamaan perhettä jossa on jo aiemmin totuttu Tallpeak-piikelssien tahdissa elämään. Pamela muutti Ouluun Elmon (Tallpeak Divine) luokse, Urpå muutti niinikään Ouluun Armaksen (Tallpeak Entertainer) kanssa samaan talouteen. Samu puolestaan suuntasi nokkansa Kotkaan Sanin (Tallpeak Dixie Chick) kiusanhengeksi. Näistä toivomme kuvia niinikään tähän galleriaan, sillä vanhojen tuttujen kesken nämä viralliset potrettiosiot tuppaavat aina unohtumaan 🙂

Toivotamme Onnea matkaan yhteiselle taipaleelle pentujen kanssa, muistakaa pitää kasvattajaa ajan tasalla kuulumisistanne!

21.12.2012
Pentulaatikossa valmistaudutaan joulun viettoon. Varsinaisestihan joulua ei erikoisesti meillä vietetä, eli pentuja saa tulla tervehtimään koko joulun ajan! Pentuja on kyselty oikein mukavasti ja uusia mukavankuuloisia koteja tuntuisi olevan tarjolla näille pienille. Valitettavasti vaan jo edellisten pentueiden kohdalla esille tullut kasvattajan elämää hieman hankaloittava kuvio toistuu taas; pennuista saa esittää tiedusteluja ja niitä saa käydä katsomassa hyvin mielellään. Pennut tykkäävät uusien ihmisten tapaamisesta ja minusta on mukavaa esitellä rotua uusille ihmisille. Mutta toivoisin, että näkisitte sen verran vaivaa osaltanne, että ilmoittaisitte päätöksestänne myös meillepäin (varsinkin jos ette halua tarjota pennulle kotia). Tällä hetkellä pennuilla on ollut kyselyitä enemmän kuin pentuja on tarjolla, mutta tilanne on hankala kun kyselijät (alustavat varaajat) eivät ilmoittele lopullisesta päätöksestään ja uusille kiinnostuneille on vaikea osata vastata oikein siinä, että onko kyselijälle sopiva pentu vielä vapaana. Tarkoituksenmukaista olisi kuitenkin löytää jokaiselle pennulle hyvä, sopiva koti ja tämä olisi helpompaa jos kaikki kyselijät ilmoittaisivat lopullisen päätöksensä. Suurin osa näin toimiikin ja näitä ostajia voin lämpimästi suositella toisille kasvattajille siinä kohdassa kun ajankohta on sopiva ja sopiva pentu löytyy. Tässä kohdassa meillä on nyt todennäköisesti vielä vapaana ainakin yksi pentu, uusiin koteihinsa ensimmäiset pennut pääsevät muuttamaan jo joulun välipäivinä.

Tänään mennään eläinlääkärintarkastukseen ja mikrosirutukseen, sen jälkeen jäädäänkin vain odottamaan Kennelliitosta rekisteripapereiden saapumista ja tämän jälkeen pennut ovat valmiita muuttamaan omiin koteihinsa. Tällä kertaa on pakko omalta kohdalta todeta, että vaikka mieli kuinka tekisi ja pari sopivaa poikaa laatikossa tepsutteleekin niin kotiin ei olisi tarkoitus ketään jättää…Tenhossa on meillä aika lailla kädet täynnä työtä vielä hetken aikaa… Pentujen matkalaukkuun on tässä kohdassa jo pakattu kullekin oma pentupanta, pentupeitto, 3kg tuttua penturuokaa ja suosikkilelu. Toivotaan etteivät pakkaset hurjistu liian kylmiin lukemiin niin, että pennut pääsevät uusissa kodeissaan hetimmiten opettelemaan ulkoilua ja sisäsiisteyden alkeita.

17.12.2012
Tässä he nyt vihdoin ja viimein ovat yksilöotoksissa nimien kera. Uudet tiimiläisemme Tallpeak H-pennut:

11.12.2012
Pentulaatikossa käy jo kova paininmyllerrys ja aitauksen kokoa on suurennettu jo kolmeen otteeseen. Pentujen motoriikka kehittyy koko ajan aimo harppauksin eteenpäin ja ne ovat hyvin kiinnostuneita aitauksen ulkopuolella tapahtuvista asioista. Uudet ihmiskontaktit otetaan mielenkiinnolla vastaan ja totta puhuen lisää ”uutta purtavaa” kaivattaisiin joka päivä… eli siis tervetuloa palluttelemaan pentuja kaikki kiinnostuneet! Omaa kotiaan etsii vielä muutama pentu, luovutusiässähän pennut ovat joulun jälkeen. Seisotusposeerauksia ei olla vielä ehditty juurikaan harjoitella, mutta näinä päivinä olisi tarkoitus jokaisesta pienestä saada esittelypotretti tänne päiväkirjaan. Sitä ennen Hippo, Sampo, Haisuli, Seiska, Holly ja Pampsu esiintyvät tässä yhteisissä ryhmäkuvissa. Kuten näette, todella persoonallisia värityksiä löytyy tältä jengiltä, onpahan aika varmasti helppo tunnistaa nämä sitten aikuisenakin!

4.12.2012
Tällä hetkellä pentulaatikossa menee varsin mallikkaasti ja lujaa. Pennut ovat oppineet kiitettävästi syömään jo itsenäisesti kiinteää ruokaa ja se helpottaa aika lailla Alma-äidin urakkaa. Hampaita on alkanut ilmestyä suuhun jokaiselle ja kun ne ovat neulanteräviä naskaleita on selvää, että äidin hoitointo on hieman laskenut… Pennut siirtyivät eilen ”isoiksi koiriksi” eli rauhallisen alkutaipaleen aika lattialämmitetyssä kylpyhuoneessa on päättynyt ja pentujen aitauksen koko suureni ja se siirtyi keskeiselle pelipaikalle olohuoneeseen, missä ne näkevät enemmän elämää. Television lisäksi mielenkiintoa on herättänyt Tenho-show, joka pistää pienet koirat kovasti äänekkäisiin kannustushuutoihin villeimmillään. Hassua, miten noin isolla kokoerolla voi selkeästi olla yhteistä leikintynkää heti alusta lähtien!

Pennut ovat valmiita myös vastaanottamaan vieraita, eli kiinnostuneet pääsevät ihastelemaan punatukkia! Etsimme sijoituskotia ainakin yhdelle urospennuista!

Meillä on jo näkimet auki!

Kaiken ylimääräisen pentulaatikossa tapahtuneen johdosta olemme hieman huonosti ehtineet vastailla sähköpostiin ja puhelimeen. Näin ollen mikäli olet kiinnostunut pennuista, ota ihmeessä yhteyttä pikimmiten!

Aina kaikki ei mene kuin Strömsössä ja siitä syystä täälläkin päiväkirjassa on ollut hieman hiljaisempaa. Alun hyvän muutaman päivän jälkeen alkoivat vastoinkäymiset H-pentueen kohdalla. Onneksi pentujen vointi on pääsääntöisesti ollut hyvä ja ne ovat kasvaneet ja kehittyneet koko ajan toivotulla tavalla. Sen sijaan äiti Alma menetti ensimmäisen viikon lopussa ruokahalunsa ja sinänsä normaalinnäköinen jälkivuoto alkoi haisemaan epäilyttävälle. Tämän tiimoilta pääsimme pikaisella varoitusajalla hyvään hoitoon Eläinlääkäriasema Arkkiin, isot kiitokset sinne koko rumbamme avustamisesta! Antibioottikuurille määrätty Alma tokenikin ihmeen ripeästi, mutta vieläpä eivät olleet vastoinkäymiset kuin vasta alussa. Antibiootti tekikin tyypilliset tepposet ja alkoi pakkaamaan maitoa nisiin pentujen suuresta määrästä ja innokkaasta tyhjentämisestä huolimatta. Seuraava murhe olikin raju nisätulehdus. Viikko kului kipeitä nisiä suihkutellessa, lämmitellessä ja lypsäessä. Juuri kun tilanne näytti olevan kääntymässä parempaan ja toipuminen selkeästi oli hyvässä vaiheessa kävi taas herra Murphy paikalla ja seuraavalle perjantaille kehittyi uusi kriisi. Aivan uuteen kohtaan kehittyi salamannopeasti etenevä paise, joka sitten hetkessä räjähti. Taas vietimme perjantai-iltaa eläinlääkärissä. Myös yksi pentu tarvitsi tässä vaiheessa hoitoa kuivumiseen. Onneksi sinänsä ikävä tapahtuma poisti kaiken ylimääräisen nisästä ja varsinaisesta tulehduksesta toivuttiin ennätysvauhtia. Nyt vaan hoidettavana oli avoimena repsottava haava ja kraatteri tississä. Tuokin näytti parantuvan suhteellisen ripeästi kunnes taas otti takapakkia alkuviikosta ja päätti alkaa tulehtumaan… niinpä siis antibioottia jatkettiin ja nyt ollaan paremmalla mallilla. Pääasia on ollut, että pentujen vointi ja kasvu on koko ajan ollut hyvää ja Almallekin on alun jälkeen ruoka maistunut ja olo on ollut suhteellisen siedettävä. Valitettavasti vaan tämä päiväkirjan kirjoittelu, valokuvaaminen ja muu koirien voinnin osalta epäolennainen on jäänyt hieman vähemmälle. Niin myös nukkuminen… Nyt tosiaan kaikki näyttää kohtalaisen lupaavalta, pennuilla on silmät auki, juokseminen ja haukkuminen on jo hyvässä mallissa ja kiinteää ruokaa opetellaan jo maiskuttamaan kovaa tahtia!

9.11.2012
Pentulaatikossa kaikki mallikkaasti. Pienet punapäät kasvavat tasaista tahtia ja työn alla on jo tärkeimmät taidot kuten ulvominen ja erilaisiin hankaliin paikkoihin (kuten peittojen alle) piiloutuminen. Alma hoitelee katrastaan kärsivällisen äidillisesti.

Pennut 1vrk:n ikäisenä

5.11.2012
Alman ja Rustyn pennut syntyivät maanantaina ja emä ja pennut voivat hyvin. Kaikki pennut ovat yllätykseksemme kaksivärisiä, jotenka pieniä vauhdikkaita punapäitä ryömii piipitellen pentulaatikossa. Alma on osoittautunut supermammaksi, synnytys ja pentujen hoito on sujunut mallikkaasti heti alusta alkaen.

28.10.2012
Alma saapui meille mammaloman viettoon. Ison mahansa kanssa se marssi meille kuin kotiinsa ja yhteiselo muiden koirien kanssa sujui heti alusta asti hienosti. Nyt vaan odotellaan…