C.I.B FI EE LT MVA HeW-11
Sassafras Paint It Black ”Skottis”

s. 20.9.2007- 8.6.2021
kasv. Aileen Locke-McFadzen

i. Ch Sophtspot Sugardaddy at Dvojica
e. Tyrodal Ultra Violet by Sassafras

BAER +/+
Lonkat A/A
Kyynärpäät 0/0

Skotti liittyi joukkoomme marraskuussa 2007. Olen jo pitkään etsinyt itselleni mieleistä dalmatiankoiranpentua ja joutunut useita kertoja pettymään pentuesuunnitelman toisensa jälkeen osoittautuessa vain suunnitelmaksi. Tuntui kuin minua olisi vainonnut joku ihmeellinen kirous kun sopivaa pentua ei meinannut millään löytyä. Sitten kuitenkin kaiken toivomisen ja etsimisen jälkeen löytyi pentue, joka sukutaulullisesti vaikutti erittäin kiinnostavalta. Yhteydenotto kasvattajaan tuotti tulosta ja hän oli suostuvainen siihen, että yksi pennuista muuttaisi meille. Alunperin etsinnässä oli narttupentu, jonka ajattelin tulevan parhaiten juttuun jo olemassa olevan poikaporukan kanssa. Tässä Sassafras-pentueessa ei kuitenkaan ollut jäljellä enää kuin urospentuja, joten ensimmäinen periaatteellinen päätös oli tulevan pennun ”sukupuolenvaihdos”. Ikuisesti olen vannonut olevani uroskoiraihminen, joten päätös ei lopulta ollut vaikea. Ensimmäinen ajatus tulevasta pennusta oli Skottin ruskeapilkkuinen velipoika, Skotti kun oli jo luvattu muualle. Mutta nähtyäni pentujen 5-viikkoiskuvat, jossa Skotti erehdyttävästi muistuttaa omaa Alluani pentuna en voinut olla alkamatta suostuttelemaan kasvattajaa siihen, että saisinkin tämän mustapilkkuisen pienen miehen…
Marraskuun viimeisenä viikonloppuna suuntasin sitten sinivalkoisin siivin kohti Manchesteria, jonne kasvattaja perheineen lupasi pennun minulle tuoda. Sunnuntai aamuna melkoiset perhoset vatsassa tapasimme ensimmäistä kertaa Skotti-pojan kanssa ja sielujen sympatia oli syntynyt. Pentu suhtautui varsin tyynesti lentokentän hälinään ja tuntui pitävän kaikkea ihmisiltä saatua huomiota erityisarvossa aivan kuten kunnon dalmiksen kuuluukin. Vaikka olin varannut pennulle mukaan lentokuljetuslaatikon sain sen lopulta kuljettaa ensin sylissäni lentokentällä portille saakka ja lopulta lentomatkan se nukkui jaloissani kuljetuskassissa.
Skotti suhtautui uuteen kotiinsa ja uusiin koirakavereihinsa kuten se tuntuu suhtautuvan kaikkeen muuhunkin uuteen elämässään. Se vain näyttää toteavan, että O.K., selvä ja mitä sitten tehdään? Niinpä se on ollutkin heti kuin yksi kiinteä osa porukkaamme ja sen kanssa on ollut varsin helppoa liikkua missä tahansa. Vaikuttaa siis siltä, että odotus on palkittu ja juuri oikea ja toivomani kaltainen koiranpentu on liittynyt joukkoomme. Skotti vaikuttaa lisäksi varsin nopeaoppiselta ja fiksulta koiranalulta, joten katsotaan mitä kaikkea tulevaisuus tuo meille tullessaan….