s. 21.6.2015
i. C.I.B FI EE LT MVA HeW-11 Sassafras Paint It Black
e. Tallpeak Flirt With Me

NimiSilmätLonkatKyynärpäätLTE/MHTulos
urosTallpeak Leatherman
urosTallpeak Lets Twist Again
urosTallpeak Life Is Life
urosTallpeak Look At MeEH
urosTallpeak Lover Undercover "Nasse"A/A0/0SERT
narttuTallpeak Limited EditionB/B0/0ERI
narttuTallpeak Luxury Design "Vilja"B/B0/0SERT

PENTUPÄIVÄKIRJA

Kaikki pennut ovat löytäneet omat kotinsa.

24.8.2015
Saammeko ylpeänä esitellä L-pentuset omine perheineen:

Tallpeak Lets Twist again on kutsumanimeltään Sepe ja asustelee Hyvinkäällä Nurmen perheessä. Sepen perheessä on vankka kokemus rodusta jo Luonnonpuiston sekä Seven Secrets-kenneleiden koirien kautta.

Tallpeak Life Is Life muutti Vantaalle Tuomiston perheeseen, jossa aiemmin on koiran virkaa hoidellut dalmis Fidelis-kennelistä. Kutsumanimeksi tuli Dali.

Tallpeak Look At Me muutti Kuusankoskelle Väänäsen perheeseen ja piti nimenään hyväksi havaitun Niken.

Sinisilmä-Repen eli Tallpeak Leathermannin tie vei Tampereen Hervantaan Villen ja hoiviin. Kutsumanimeksi tuli Dali.

Pulla eli Tallpeak Limited Edition muutti tätinsä Riesan luokse Lahteen Merin hoiviin ja tottelee edelleen satunnaisesti nimeä Pulla.

Vilja eli Tallpeak Luxury Desing säilytti nimensä Viljana ja jäi jo syntymässään valitsemaansa Tupaselan perheeseen Orimattilaan äitinsä kaveriksi.

Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä ystävämme Possu… modernien perheiden tapaan hän sitten päätti asua isänsä kanssa. Eli nimenä opetellaan tuntemaan sanaa Nasse ja Tallpeak Lover Undercover jäi kasvattajalle Heinolaan.

17.8.2015
Kaikki pennut ovat löytäneet omat kotinsa, pennut perheineen esittelemme täällä tuota pikaa!

7.8.2015
Pennuille kuuluu edelleen hyvää ja niiden elämässä on tapahtunut aika lailla. Meillä kävi eläinlääkäri tekemässä pennuille perusteellisen eläinlääkärintarkastuksen ja kaikki pennut saivat tarkastuksesta kiitettävät arvosanat. Siltä osin ne ovat siis valmiita muuttamaan omiin koteihinsa kunhan luovutusikä ensin tulee täytee. Omasta mielestään he toki olisivat valmiita laajentamaan maailmankuvaansa vaikka samointein, sillä kuten yleensä dalmispennuilla tässä iässä alkavat pentuhuoneen ja ulkoaitauksen kuviot tulla jo sen verran tutuiksi, että halu oppia uutta ja nähdä maailmaa kasvaa päivä päivältä.

Kuulotestissä olimme eilen Aistissa ja tulokset ovat seuraavat:

 • Tallpeak Lets Twist Again +/+
 • Talpeak Life Is Life ?/+
 • Tallpeak Leatherman +/+
 • Tallpeak Look At Me +/-
 • Tallpeak Lover Undercover +/+
 • Tallpeak Limited Edition +/+
 • Tallpeak Luxury Design ?/+

3.8.2015
Pennuilla vauhti senkun lisääntyy ja kovasti ne nauttivat kaikista vierailijoista joita on käynyt heidän päiväänsä piristämässä. Kolmas matokuuri popsittiin eilen iltaruuan jatkoksi ja muutoinkin alkavat asia olla järjestyksessä. Kuulotestiin matkataan torstaina, jolloin myös ensimmäisen kerran harjoitellaan auton kyydissä matkustamista.

Tässä tulee monien pyytämät passikuvapotretit katraasta virallisten nimien kera:

Pennuille on tilattu uniikit pentupannat, joista jokainen saa valita mieleisensä. Pojille teemana superman ja tytöille hello kitty.

31.7.2015
Pennuilla on ollut vauhdikas viikko, ne ovat saaneet mikrosirut niskaansa ja sitä myötä viralliset nimet. Rekisteripaperit ovat postissa matkalla ja näin ollen paperit ovat pentupaketissa mukana uusiin koteihin muuttaessa. Tässä ovat pentujen viralliset nimet:

Pojat:

 • Lets Twist Again
 • Look At Me
 • Leatherman
 • Lover Undercover
 • Life Is Life

Tytöt:

 • Limited Edition
 • Luxury Design

Pentujen varaukset tapahtuvat niin, että varata voi sen jälkeen kun on käynyt pentuihin tutustumassa. Meillä on aina katsomiskäynnin jälkeen vuorokauden harkinta-aika, jonka ajan pidän katsojalle mieleisintä pentua alustavasti varattuna ja lopullisen varauksen voi tehdä katsomiskäynnistä seuraavana päivänä. Pentuja saa tulla katsomaan ihan muutenkin, ne mielellään tutustuvat uusiin ihmisiin ja ovat kovin iloisia kaikesta ohjelmasta mitä on tarjolla.

26.7.2015
Pennut ovat täyttäneet viisi viikkoa ja vauhtia tulee päivä päivältä enemmän. Tässä vaiheessa huomataan myös eroja pentujen luonteissa. Omien kotien osalta alkaa olla selvyys muutamien pentujen osalta ja muutamien osalta tilanne on hieman muuttunut. Tässä kohdassa varattavissa on pojista kolme, joista Sinisilmä-Repe myydään edullisemmin kotikoiraksi sinisen silmän vuoksi. Toiselle tytöistä etsimme sijoituskotia joko päijät-hämeen alueelta tai mikäli koti on kauempaa toivomme innostusta näyttelytoimintaa kohtaan. Tässä ovat uusimmat potretit L-ryhmäläisistä:

15.7.2015

Ensimmäiset potretit otettiin tänään ja vaikka vielä hieman pienet töppöset tutisivatkin (ikää 3,5vkoa) niin jonkinlaisia seisomispönötyksiä saatiin siitä huolimatta. Kuvissa lapsoset esiintyvät ”työnimillään”:

13.7.2015
Pentulaatikossa kasvukäyrät paukkuvat kun pienet L-ryhmäläiset keskittyvät vielä enimmäkseen syömiseen ja nukkumiseen. Ruokaa riittää hyvin ja Flirtti on vallan mallikas äiti. Lapsoset ovat muuttaneet jo isompaan tilaan vauva-aitauksestaan ja silmät ovat nyt kaikilla auki. Tänään tehdään sitten virallinen silmien väri katselmus, yksi sininen silmä on jo bongattu eli yksi ruskeapilkkuinen poika etsii lemmikkikotia EJ-rekisteritodistuksen kera. Muutoin pilkutukset ovat jakaantuneet ruskeavoittoisesti, eli neljä ruskeaa ja kolme mustaa. Tytöt ovat sopuisasti toinen ruskea ja toinen musta ja pojissa siis kaksi mustaa ja kolme ruskeaa. Yritämme myös ensimmäisiä seisotuspotrettaja, saa nähdä miten sen asian kanssa käy…

6.7.2015
Pentulaatikossa tohinat ovat oppikirjan mukaisia! Kaikki pennut kasvavat hyvin ja ovat hyvin tasakokoisia ja elinvoimaisia. Ruokaa tietysti riittää hyvin kun porukka on näin maltillisen kokoinen. Maltista puheenollen niin me ihmiset ollaan kyllä kärvistelty kyseisen asian suhteen varsin malttamattomina, kovin pitkältä tuntuu aika odotellessa millaiset pilkut pennuille tulee, minkäväriset silmät aukeavat ja kaikkea muuta ensimmäisten viikkojen aikana tapahtuvaa jännitettävää tuntuu riittävän!

Pentuja pääsee aikaisintaan näkemään niiden ollessa 4-viikkoisia eli viikon 29 lopussa ja seuraavan viikon alussa. Toivon mukaan kelit suosivat, että pennut pääsevät viettämään aikaa ulkona ja opettelemaan motorisia taitoja ja sisäsiisteyttä. Alustavia varauksia otamme vastaan.

21.6.2015
Koitti sitten se suuri päivä kun synnytys käynnistyi parin päivän lämmittelyn jäljiltä. Voi sitä riemun määrää kun maailman tupsahti hyvässä järjestestyksessä ja nopeassa tahdissa (5 tunnissa) seitsemän pientä, tomeraa ja kovin elinvoimaista palleroa! Näyttäisi siltä, että joukossa on sekä ruskea- että mustapilkkuisia. Tässä vaiheessa kaikki pennut näyttävät olevan priimaa 🙂

Ultrassa kävimme malttamattomina ja olipas se mahtava hetki kun lääkäri ilmoitti, että kyllä täällä tiineenä ollaan ja laski kuvaruudulta viisi alkiota!

19.4-22.4.2015
Vietimme useamman päivän tämän toiveikkaan projektin aloituksessa konttaillen metsäautotiellä, pellolla, joen rannalla ja monenlaisessa muussa tarkoitukseen soveltuvassa (syrjäisessä) öhöm, eikun siis romanttisessa paikassa. Vuoden alussa saamamme tiedon mukaan olisi hyvin epätodennäköistä ja vähintäänkin haasteellista saada enää pentuja aikaiseksi Sassafras Paint It Blackin kanssa, koska kyseessä on niin mahdottoman tärkeä ja superhieno koira niin päätimme kuitenkin saamiemme ohjeiden mukaan yrittää mahdollisimman pian astuttaa sopivaa narttua ja suorittaa astutus mahdollisimman usein, jotta kenties saataisiin edes jotain. Eläinlääkärin arvion mukaan hyvällä tuurilla, ajoituksella, huolellisuudella ja tarkkaavaisuudella voitaisiin saada ehkä pari pentua maksimissaan. No, onneksi meillä on viksu uros, joka ei turhia väärään aikaan nartuista kouhkaa vaan on kohteliaan kiinnostunut vain oikeaan aikaan ja ”hoitaa hommat” silti moitteettoman nopeasti ja vaivattomasti. Samoin asiaa auttoi hyväluonteinen ja hyvän lisääntymisvietin omaava helposti astutettava narttu. Näin ollen saimme jopa neljänä eri päivänä aikaiseksi oppikirjanmukaiset onnistuneet astutukset. Hankaluuksiahan tässä nyt tuotti vain sitten meille ihmisille niin tärkeä ennakointi eli sen laskeminen koska mikäkin tärkeä asia tulisi tiineyden edistymisen kannalta suorittaa (ultrat, rokotteet yms.) ja milloinka olisi syytä alkaa lapsosia odotella maailman jos sellaisia olisi tulossa. Yhtään ei uskallettu kyllä edes toivoa, sen verran arkaluontoinen oli koko projekti ja iso pettymys jos siinä kävisi niinkuin oletettavaa olisi…